per naixements sense violència / por nacimientos sin violencia/ for childbirth without violence
         per naixements sense violència / por nacimientos sin violencia/ for childbirth without violence    

Embaràs

Les llevadores tenim un paper clau a la salut pública (Midwifery 2020, 2010), amb un gran impacte en la salut de les famílies i de la societat, i hem de treballar sent-ne conscients.

 

En l'embaràs és imprescindible fomentar l'autonomia de la dona (Ministerio de la presidencia, 2015), per protegir i tenir cura del benestar de la mare i el bebè, maximitzant la seva seguretat, i incrementant la confiança en la fisiologia i el comportament instintiu de la mare, per reduir al mínim les intervencions innecessàries.

 

El treball amb la dona durant la maternitat, hauria de tenir sempre en compte els aspectes físics, emocionals, espirituals i socials del naixement, ja que la cura oferta per la llevadora pot determinar el benestar físic a llarg termini i la integritat emocional de les dones i les seves famílies (Page, 2008). Les seves experiències estan influïdes per l'entorn (Walsh, 2010) i la cura que els ofereixen els professionals del naixement (Lyberg and Severinsson 2010; Nilsson et al, 2010; Eriksson et al, 2006; Fisher et al, 2006; Melender, 2006).

La informació variada, contrastada i actualitzada, la defensa de la dona i els seus desitjos (
Ministerio de la presidencia, 2015; Royal College of Midwives (RCM), 2008) i la cura continuada (National Institute of Health and Clinical Excellence (NICE), 2014) haurien d’estar sempre presents per construir una relació de confiança mútua, i minimitzar els nivells d'estrès tant per a la mare com per al bebè (Foureur, 2008; Kightley, 2007) .
 
Com a llevadora em considero guardiana de la intimitat i la dignitat de la dona. Tinc com a objectiu oferir un diàleg físic i verbal meticulós, comprenent la sexualitat inherent a cada estadi de la maternitat, que en cada dona dependrà de la seva pròpia fisiologia, anatomia, experiències viscudes (Buckley, 2009), expectatives i realitat cultural (Maggioni et al, 2006).

 

Què ofereixo com a professional?

 

  • visites programades per a les setmanes 10, 16, 25, 28, 34, 36, 38, 40, 41 i 42 d'embaràs
  • assessorament en qualsevol moment de l'embaràs
  • assessorament i suport per a mares embarassades amb parts traumàtics previs
  • ajuda en l'elaboració del pla de part
  • assessorament en elspreparatius per al part i el postpart
  • preparació al part/maternitat en sessions individuals o en grup